Despre Novalex

Societatea Profesionala Notariala Novalex

    Societatea Profesională Notarială Novalex s-a înființat în anul 2013 în localitatea Dej, după care și-a schimbat sediul în Municipiul Cluj-Napoca, funcționând inițial ca și birou individual notarial. La începutul anului 2019, a redevenit societate profesională notarială prin asocierea notarilor publici Racolța Oana și Fornade Alin-Corneliu, care, după experiența în birourile notariale proprii, doresc să asigure soluționarea procedurilor notariale cu o mai mare celeritate.

Notar racolta oana Notar Fornade Alin
Image

    Potrivit Legii notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995, notarul public este numit de Ministrul Justiției. Activitatea notarului public se bazează pe încrederea solicitanților, care se obține dacă notarul public le explică reglementările legale și transpune voința lor în termeni juridici, fiind un consilier imparțial și un confident discret al părților.


    Tranzacția unei locuințe sau dezbaterea unei moșteniri presupun implicații emoționale și financiare care marchează viața unei familii. Notarul este un personaj echidistant în raporturile părților, oferind siguranță și încredere, iar în același timp este și un judecător al necontenciosului, adică al acelor probleme care se pot rezolva intr-un termen rezonabil dacă există acordul participanților la actul civil. În caz de litigiu, de conflict, doar instanța de judecată poate interveni pentru a le soluționa. Notarul soluționează cererile clienților numai pe baza unei solicitări prealabile, ceea ce este o garanție a faptului că se ține cont de voința clienților încadrată în limitele prevederilor legale.


    Onorariile practicate de societatea noastră sunt cele minime prevăzute de Ordinul Ministrului Justiției nr. 46/C/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Image

Aparitii Media:

Link-uri catre articole media Novalex

Image
"Un notar public din Cluj s-a specializat la Universitatea Mondială a Notariatului în Buenos Aires" - clujust.ro
Image
"Zilele Carierei cu reprezentanți ai profesiilor liberale la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj" - clujust.ro
Image
"Cinci noi notari definitivi în Cluj. Unul dintre ei este un cunoscut ziarist din Cluj" - clujust.ro

Contacteaza-ne

Trimite-ne un mesaj sau vizualiză datele de contact și locația noastră.